U vijećnici zgrade gradske Uprave održana je prva redovita sjednica Gradskog vijeća Livna.

Vijećnici su raspravljali o sedam točaka dnevnog reda. Jednoglasno su podržani prijedlozi za imenovanje članova radnih tijela Gradskog vijeća Livna i to u povjerenstvo za statutarna pitanja, poslovnik i propise, povjerenstvo za proračun i financije, povjerenstvo za zaštitu ljudskih prava, jednakopravnost spolova, predstavke i pritužbe građana, potom članovi u povjerenstvo za rad mjesnih zajednica i suradnju s općinama i gradovima, povjerenstvo za društveni nadzor, za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, kulturnog i prirodnog nasljeđa, povjerenstvo za odnose s vjerskim zajednicama, povjerenstvo za pitanja branitelja, potom za obrazovanje, kulturu, šport i mlade.

Također je podržan prijedlog za imenovanje članova u povjerenstvo za pitanja iz stambenog djelokruga, povjerenstvo za javna priznanja, povjerenstvo za rad, zdravstvo i socijalnu politiku. Izabrani su i članovi etičkog povjerenstva i povjerenstva za određivanje naziva ulica i trgova.

Imena članova svih navedenih povjerenstava Gradskom vijeću Livna je, nakon obavljenih konzultacija s predstavnicima svim političkih subjekata zastupljenih u Gradskom vijeću Livna, na usvajanje predložilo Povjerenstvo za izbor, imenovanja i administrativna pitanja Gradskog vijeća Livna.

Vijećnici su, na današnjoj sjednici, donijeli odluku o dodjeli u zakup poslovnog prostora Turističkoj zajednici Grada Livna . Riječ je o prostoru u središtu grada na Trgu kralja Tomislava koji se Turističkoj zajednici Grada Livna dodjeljuje bez naknade.

Također su donijeli odluku o ustupanju na korištenje bez naknade novoizgrađeni objekt namijenjen za glazbeno obrazovanje Osnovnoj glazbenoj školi Franjo Vilhar.

Zaključkom su odlučili da buduće sjednice Gradskog vijeća izravno prenosi Radio Livno.

Također su donijeli zaključak kojim su dali suglasnost na imenovanje ravnatelja Osnovne glazbene škole Franjo S. Vilhar i to Mladena Jelovića kojega je, nakon obavljene natječajne procedure, na tu dužnost imenovao Školski odbor na mandatno razdoblje od četiri godine.

Kao nadopuna na dnevnom redu današnje sjednice Gradskoga vijeća Livna bila je i Odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor tri člana Gradskog izbornog povjerenstva Livna zbog skorašnjeg isteka mandata. Odluka je jednoglasno usvojena.

Na aktualnom satu vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku i gradskim Službama za koja su tražili da im se odgovori pismenim putem.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok