Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Nikola Selaković sljedeći tjedan stiže u dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini, saznaje Klix.ba. Tijekom boravka u našoj zemlji šef srbijanske diplomacije obavit će brojne sastanke, a posjetit će i Drvar.

Planirano je da Selaković u srijedu zrakoplovom stigne u Sarajevo nakon čega ga očekuju sastanci sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković te sastanak izaslanstava ministarstava BiH i Srbije.

Tijekom dana je planiran sastanak Selakovića i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije te sa generalnom tajnicom Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Majlindom Bregu.

Srbijanski ministar će posjetiti i Administrativno središte Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu gdje će razgovarati sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović.

Nakon toga planiran je susret s mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom, te obilazak crkve i muzeja. Dan bi trebao okončati sastankom sa veleposlanikom Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem.

Tijekom drugog dana posjete glavnom gradu BiH, ministar Selaković bi trebao obaviti sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, nakon čega je planiran put za Banju Luku i Drvar.

Ovaj posjet dolazi nakon nedavnog dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je dopremio prvu donaciju cjepiva za Federaciju BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok