Udruga žena oboljelih od raka dojke „Bistrica" Livno ove godine je, za razliku od prošle, unatoč koroni, upriličila manifestaciju "Dan narcisa".

Riječ je o humanitarnoj akciji u kojoj se od prodanih cvjetova i donacija namiču sredstva za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke. Bio je to i jedini mogući način da te hrabre i uporne žene skrenu pozornost javnosti da je, uz koronu, karcinom i dalje tu a dobna granica oboljelih sve niža.

„Evo neki dan sam saznala za jednu djevojku iz Glamoča, 21 godina joj je, operirala je karcinom dojke i, na žalost sve ih je više u mlađoj životnoj dobi,“ kazala nam je predsjednica „Bistrice“ Slavica Gotovac.

Dodala je i da se nikada do sada nije dogodilo da njihovim „narcisima“ potporu da gotovo cjelokupna Gradska uprava, kao i sve vijećnice GV Livna s predsjednicom Hanom Milak na čelu. Zasluga je to svakako gradonačelnika Darka Čondrića, koji je i do sada kao liječnik, specijalista radiologije, bio, a i dalje je, od velike pomoći oboljelim ženama, skoro pa i član njihove Udruge.

Među prošlogodišnjih 75 umrlih od malignih bolesti u HBŽ bilo je i 7 karcinoma dojke. Struka ističe kako je najbolji i najjeftiniji lijek upravo prevencija, a na tom planu je doprinos „Bistrice“ od velike važnosti.

„Članice Udruge dugo i jako dobro rade i okupljaju se, lakše prebrode tu svoju bolest i svi mi smo danas tu da damo podršku, a ja, prije svega kao liječnik, kao dijagnostičar, susrećem se s njima i dalje gotovo svakodnevno. U zadnje vrijeme su me možda manje imale na raspolaganju zbog obveza u Upravi, no, kada se sve posloži, opet ću im biti više na raspolaganju,“ kazao je gradonačelnik Čondrić.

Navode iz gradske uprave.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com