U ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine Marijana Perković, prof. logoped, održala je prigodnu radionicu u OŠ ,,Fra Lovro Karaulaˮ za učitelje razredne nastave i stručni tim koji radi s djecom s teškoćama u razvoju.

Radionica je održana povodom Dana osoba s Downovim sindromom koji se obilježava 21. ožujka. Naglasak radionice je na izradi materijala i vježbi za djecu s teškoćama u razvoju te izradi materijala za online nastavu prilagođenih djeci s teškoćama. Osim ovoga, na radionici su predstavljeni i načini prilagodbe lektire kao i popratne aktivnosti razumijevanja lektire.

Ovo je samo jedno u nizu predavanja profesorice Perković koja stručna predavanja drži kako u BiH tako i izvan BiH.

Osim redovitoga programa obrazovanja OŠ ,,Fra Lovro Karaulaˮ u svom radu ima i redoviti program uz individualizirane postupke, prilagođeni program, posebni program te program djelomične integracije. U kolovozu 2016. godine odabirom Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa ova je škola uključena u projekt inkluzivno obrazovanje koji realizira UNICEF BiH, a uz podršku udruženja DUGA iz Sarajeva. Cilj projekta jest podizanje stručnih kompetencija nastavnika kako bi se poboljšao trenutni status djece s teškoćama i uspostavio sustav obrazovanja nastavnika u inkluzivnom obrazovanju primjenom modula temeljenih na ljudskim pravima. U projekt je uključeno ukupno 11 ministarstava i 14 škola na razini BiH, a OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ Livno je, procjenom UNICEF-a i DUGA-e, temeljem dosadašnjega rada i projektnim aktivnostima ocijenjena kao uzor škola u BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok