Zbog pogoršanje epidemiološke situacije danas je u zgradi Vlade Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije održao sastanak na kojem su nazočili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin te ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije Ante Baković.

Na sastanku je rečeno kako se posljednjih nekoliko dana bilježi porast broja novozaraženih te kako su s današnjim danom u Hercegbosanskoj županiji 153 osobe pozitivne na koronavirus. Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije u Livnu je pozitivno 70 osoba, Tomislavgradu 35, Drvaru 28, Kupresu 5 i Glamoču 15. Navodi Večernji list BiH.

Članovi stožera skrenuli su pozornost kako je klinička slika novozaraženih puno teža, te kako obolijeva sve mlađa dobna skupina stanovništva. Težina kliničke slike je takva da cijele obitelji završavanju na bolničkom liječenju, a koliko je situacija ozbiljna govori i činjenica da je COVID odjel Županijske bolnice „dr. Fra Mihovil Sučić“ u Livnu dobrim dijelom popunjen.

Upravo iz tog razloga Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije poziva građane i poslovne subjekte Hercegbosanske županije na svjesno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera kako bi se suzbilo daljnje širenje koronavirusa.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije, Diana Mamić uputila je apel građanima zainteresiranim za cijepljenje protiv COVID- da se prijave svojim obiteljskim liječnicima u nadležne domove zdravlja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok