Svečanim prijamom, povodom 23. rujna Dana branitelja Livna, kod načelnika Luke Čelana započela je proslava Dana općine Livno. Na svečanom prijamu nazočni su bili predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih, predstavnici HVIDR-e, dragovoljaca i veterana, specijalne policije, ratni vojni zapovjednici.

Čestitavši Dan branitelja načelnik Čelan je kazao da se i današnjim danom podsjećamo na hrabrost i odlučnost onih koji su ideal slobode i neovisnosti postavili ispred osobnih životnih ciljeva i interesa i bezrezervno se stavili u službu obrane. „Danas, kada mnogi ne prepoznaju vrijednosti Domovinskog rata, Općina Livno ustrajava da se sjećanje na žrtvu branitelja ne ugasi. Tako od ove godine, uz svečanosti vezanih uz travanjska događanja, livanjski branitelji imaju i svoj dan – 23. rujna Dan branitelja Livna. Uvjeren sam da ćemo ga u buduće dostojno proslavljati“, kazao je u svom obraćanju načelnik Čelan.

Također je još jedanput upozorio na loš položaj branitelja te dodao da se napredak u reguliranju braniteljskih prava može postići samo jedinstvenim stavom. U ime Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata sve nazočne pozdravio je Željko Krišto. Zahvalivši načelniku na prijamu uputio je čestitku povodom Dana branitelja, koji se po prvi puta proslavlja ove godine na 23. rujna. Nakon prijama položeni su vijenci na Spomenik poginulima za slobodu hrvatskoga naroda, u crkvi Svih svetih za sve ppoginule branitelje služena je sveta misa.

Proslava Dana općine Livno se nastavlja u petak 26. rujna izložbom u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica s početkom u 18 sati. Detaljan program 1122. obljetnice Livna donosimo u privitku.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok