Na području grada Livna započela je realizacija projekta „Zeleni ekonomski razvoj II“.

Riječ je o projektu kojega provodi Razvojni program ujedinjenih nacija – UNDP, a u kojem svojim sredstvima sudjeluje Grad Livno.

Suglasnost za provođenje ovog projekta potpisivanjem sporazuma Grada Livna s UNDP-em kao i suglasnost za izdvajanje sredstava Gradsko vijeće Livna je dalo prošle godine, a njegova realizacija je započela u ožujku ove godine.

Predviđena je zamjena postojećih rasvjetnih tijela u velikom broju livanjskih ulica. Naime, ukupno će biti zamijenjeno 1243 žarulje učinkovitom LED rasvjetom. Ugradnjom ovih žarulja Grad Livno će značajno smanjiti troškove električne energije koje plaća po osnovu utroška iste za javnu rasvjetu.

Cilj navedenog projekta, Zeleni ekonomski razvoj II, je kreiranje povoljnog okruženja za investicije u energetsku učinkovitost.

Grad Livno se inače na povećanje energetske učinkovitosti obvezao još 2011. godine potpisivanjem Sporazuma gradonačelnika u Briselu koji je podrazumijevao donošenje akcijskog plana energetske učinkovitosti čime se potpisnice sporazuma obvezuju na smanjenje misije CO2 za 20 %.

Projekt povećanja energetske učinkovitosti u javnoj rasvjeti u Gradu Livnu koja obuhvaća zamjenu postojećih rasvjetnih tijela učinkovitom LED rasvjetom je vrijedan oko četristo tisuća konvertibilnih maraka, od čega je Grad Livno osigurao 50 posto od navedenog iznosa.

Proceduru za odabir izvođača radova proveo je Razvojni program ujedinjenih nacija - UNDP.

Navode iz gradske uprave.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com