U okviru proslave 29. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica u Livnu otvorena je izložba 30/30.

Izložbu je priredio Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg a u povodu njegovog tridesetogodišnjeg postojanja i rada.

Prigodnim riječima sve nazočne na otvorenju izložbe pozdravila je ravnateljica goričkog muzeja Dražena Džeko, istaknuvši suradnju s kolegama iz Širokoga Brijega te posebno istaknula dugogodišnju suradnju s Gradskom upravom Livna.

O samoj izložbi govorio je njezin autor Josip Mijić. Nazočne je upoznao s nastajanjem i cjelokupnim radom galerije Široki Brijeg. O izložbi je kazao predstavlja po jedan rad iz bogatog fundusa iz svake godine rada galerije, te je tako predstavljeno trideset radova za isto toliko godina postojanja i rada.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Livna Darko Čondrić kazavši kako kulturni događaji na najljepši način spajaju ljude. Izrazio je svoje zadovoljstvo što je izložba upriličena upravo uz obljetnicu obrane kazavši da se dvadeset deset godina poslije sjećamo svim livanjskih branitelja s izrazitim poštovanjem, s ljubavlju i zahvalnošću.

„Tada smo pokazali zajedništvo, odanost i ljubav prema rodnom kraju i to zajedništvo nam je potrebno i danas u ovim čudnim i ne predvidim vremenima“, naglasio je u svom obraćanju gradonačelnik Čondrić te dodao da mu je iznimna čast i zadovoljstvo „što smo večeras ovdje u našoj livanjskoj oazi mira, oazi kulture i umjetnosti gdje se uvijek osjećamo ugodno“.

Poželjevši ugodnu umjetničku večer gradonačelnik Čondrić je otvorio izložbu.

U glazbenom djelu na otvorenju izložbe s prigodnim skladbama nastupili su Ladislav Džaja i Bernard Garić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok