Bicikliranjem  od središnjeg gradskog Trga u Livnu put Donjih Rujana te povratkom kroz sela Livanjskog polja i natrag na Trg kralja Tomislava održana je biciklistička vožnja u znak sjećanja na Domovinski rat.

Vožnja je priređena u okviru programa proslave 29. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja koja se i ove godine održava u organizaciji Grada Livna u suradnji s Koordinacijom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U vožnji su sudjelovali brojni članovi Biciklističkog kluba Livna te ljubitelji biciklizma. Među biciklistima bio je i gradonačelnik Livna Darko Čondrić. Dolaskom u Donje Rujane gradonačelnik je, zajedno sa sudionicima vožnje,  na Memorijalnom centru u Rujanima  položio cvijeće i upalio svijeće u znak sjećanja na sve poginule i umrle branitelje te s tog mjesta još jednom s poštovanjem se prisjetio svih koji su svoje živote dali za obranu Livna te zahvalio svima koji su tih ratnih godina branili livanjski kraj. Po uspješno održanoj vožnji i povratku biciklista na središnji gradski Trg kralja Tomislava svim sudionicima gradonačelnik je uručio prigodne zahvalnice. Među biciklistima bilo je i desetogodišnjaka čije sudjelovanje u vožnji je posebno obradovalo organizatore.

Tijekom vikenda je također održan i tradicionalni četrnaesti ribolovni kup u okviru programa proslave Dana obrane Livna. Ribiči su se okupili na natjecanju u športskom ribolovu na Sturbi kod Kelavinog mlina. Najboljima među njima diplome je dodijelila predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak.

Program proslave Dana obrane Livna nastavlja se u srijedu međuškolskim sportskim natjecanjem u nogometu i odbojci, te uličnom utrkom učenika livanjskih osnovnih i srednjih škola.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok