Grad Livno je povodom 29. obljetnice obrane Livna raspisao likovno-literarni natječaj na temu „Livno i Ja“ za učenike osnovnih škola od šestog do devetog razreda i učenike srednjih škola.

Na natječaj se odazvao veliki broj učenika koji su kroz slikovnu i pisanu riječ predstavljali kako vide i doživljavaju svoj grad. U povjerenstvu za provedbu postupka javnog poziva bile su profesorice hrvatskog jezika Katarina Mamić, Vesna Konta, Manuela Babić i Ljubica Čondrić te profesori likovne kulture Rajmond Čondrić, Dragan Žulj i Manuela Brdar a u ime Gradske uprave Livna predsjednik povjerenstva bio je pomoćnik gradonačelnika Pavo Duvnjak.

Treće mjesto za najbolji literarni rad za osnovnoškolce osvojila su dvojica učenika i to Borna Jandrić i Niko Pervan. Drugo mjesto za likovni rad za učenike osnovnih škola pripalo je Lei Anić a najbolje ocijenjen rad kojem je pripalo i prvo mjesto je rad Matee Berić. Kada su u pitanju likovni radovi srednjoškolaca. Drugo mjesto je osvojila Teodora Maros a prvo mjesto Valentina Mamić. Kroz literarne radove učenici su uglavnom opisivala kako vide svoj grad danas i kako bi ga željeli vidjeti u budućnosti. Treće mjesto za najbolji literarni rad za osnovne škole pripalo je Luciji Vujici, drugo mjesto Mariji Brnić, a najbolji rad koji je osvojio prvo mjesto je rad Valentine Mišić. Srednjoškolci su također bili aktivni u izričaju emocija spram rodno grada, ljudi koji u njemu žive i prirodnih ljepota koje nas okružuju. Treće mjesto za srednjoškolce za najbolji literarni rad pripalo je Ajnuru Kaniži. Drugi najbolji rad ocijenjen je rad Kristine Karaula, a prvo mjesto za srednjoškolke je pripalo radovima dviju učenica, Karli Karaula i Marissi Karača.

 

Okupljene nagrađene učenike kao i njihove nastavnike i profesore pozdravio je gradonačelnik Livna Darko Čondrić koji im je uručio prigodne nagrade. „Svjedoci smo talenta i darovitosti naše djece. Kroz 29. obljetnicu obrane Livna cilj nam je bio uključiti našu mladost, naše školarce. Jučer smo imali sportska događanja, a kroz ove likovne i literarne radove doživjeli smo sav raskoš i talentiranost djece“, kazao je gradonačelnik Čondrić te dodao kako je čitajući nagrađene radove doživio emociju kojom su učenici opisivali Livno te izrazio zadovoljstvo da su u likovnim radovima prije svega slikali ljepote i simbole po kojima je Livno prepoznatljivo. U ime povjerenstva za provedbu postupka javnog poziva nazočnima se obratila profesorica hrvatskog jezika u Ekonomskoj školi Katarina Mamić zahvalivši organizatoru na prijmu i ideji da se kroz jedan ovakav vid suradnje uključe mladi grada Livna i daju svoj doprinos manifestaciji obrane livanjskog kraja. A u ime nagrađenih učenika riječi zahvale i pozdrava uputila je Marissa Karača.

Navode iz Grada Livna.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com