Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Livna održanoj u ponedjeljak, 10.svibnja, vijećnici su podigli iznose vijećničkih naknada.

O vijećničkim naknadama politički subjekti su se usuglasili već na Kolegiju Gradskog vijeća, te se krenulo od mjesečnih paušala.

- Digli smo ga sa 100 maraka na 200, dnevnicu gradskih vijećnika sa 120 maraka na 150, i svako povjerenstvo sa 30 na 50 maraka – naveo je Ivan Penić, potpredsjednik GV Livno (HDZ 1990) nakon sjednice.

Kad su u pitanju naknade za rad vijećnika, valja reći i to kako su one do danas bile iste kao i prije 16 godina.

Za ovu odluku glasalo je 18 od 29 prisutnih vijećnika. Vijećnici HDZ-a BiH su bili protiv.

Poslušajte cijelu točku dnevnog reda:

 

Na društvenim mrežama čitatelji našeg portala su burno reagirali na povećanje naknada. Donosimo neke od komenatara. Sve reakcije čitatelja možete pročitati ovdje:

* U tome ste jedinstveni , nije bilo potrebe za više sjednica , to je dokaz da ste svi isti i da vas zanima samo osobna korist ! Kada netko uzima nečije (narodne) pare , onda je red da pitate onoga čije jesu , a poznat je naziv za one koji uzimaju bez pitanja ! Sramota za sve , a osobito za ove nove stranke koje se kunu u poštenje , a zapravo se izlegli ispod iste kvočke !

* Od srca vam zelim/o dugu starost i tešku bolest

* Tanko to nesto, moglo je jos malo.Mene bi bilo stid

* Zar izabrana gospoda ako se uzme cjelokupna situacija u Livnu, nebi trebala raditi volonterski a ta sredstva preusmjeriti u prijeko potrebnu narodnu kuhinju.

* 100%sam invalid dobio sam penzije 58 maraka šta mogu sa tim da kupim jednu paštetu i narezak

* Svaka cast na realnosti i karakteru ! Nadjite sram da se vrati ljudi !

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok