Regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavlja da podržava zdravstvene ustanove širom BiH u borbi protiv korona virusa.

Ovog puta njihov humanitarni karavan stigao je u Livno.

Tamošnjoj županijskoj bolnici “Dr fra Mihovil Sučić” donirali su pakete svježeg voća i sokova.

“Super potez, svi su oduševljeni. Nemamo baš često takve donacije. Svima je bilo drago što nas se neko sjetio u ovo teško vrijeme epidemije korone. Baš je lijepo što nam je Mozzart pomogao na ovaj način”, kaže Ruža Mihaljević, glavna medicinska sestra Županijske bolnice “Dr fra Mihovil Sučić”, Livno.

Ona, kao i ostali medicinski tehničari i ljekari od početka epidemije korone svim snagama se bore za život svakog pacijenta. U samom startu ove borbe snalazili su se na razne načine kako bi pomogli svim zaraženim pacijentima. Tako su premještali odjele da bi imali prostor samo za pozitivne pacijente, a 1. studenog formirali su i poseban kovid odjel čiji je kapacitet 35 kreveta.

Na sreću, nisu sva mjesta popunjena jer u ovoj bolnici svjedoče da se situacija iz dana u dan poboljšava. Naime, proteklih dvadesetak dana, u prosjeku, imaju pet-šest kovid pacijenata i to sa srednjom ili lakšom kliničkom slikom. One, koji su bili u težem stanju i kojima je bio potreban respirator, u proteklom periodu su slali u Klininički centar u Mostaru. I takvih pacijenata je sve manje, pa su u ovoj zdravstvenoj ustanovi optimistični da se epidemiji bliži kraj.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću od početka pandemije korona virusa provodi akciju pomoći zdravstvenim i socijalnim ustanovama širom BiH. Kroz novčane i robne donacije do sada su pomogli brojnim domovima zdravlja, centrima za socijalni rad, bolnicama i kliničkim centrima.

“Podrška zdravstvenom sistemu tijekom epidemije korona virusa je jedan od prioriteta našeg društveno-odgovornog rada. Zbog toga nesebično pružamo pomoć medicinskim radnicima koji su mnogo učinili za našu zajednicu tokom ove borbe”, kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok