U organizaciji AK Puls iz Tomislavgrada započele su opsežne pripreme za održavanje drugog Hajdučkog traila koji je predviđen za 3. srpnja 2021.godine na planinsko brdskim dijelovima  Tušnice i Kologaja.

Organizator je istaknuo da je trail  prilika svima onima koji su željni izazova da pokažu svoje sposobnosti i zasluže titulu harambaše ako istrče dionicu od 38 km i uspon od 1850 m, titulu hajduka za 22 istrčanih kilometra i uspon od 110 m odnosno titulu jataka za 13 istrčanih kilometara i uspon od 500. Prijave se vrše preko www.stotinka.hr.

“Trail utrke se uobičajeno trče po brdskim, planinskim, ali i drugim terenima a pod istim se podrazumijeva kretanje na nogama, hodanje, planinarenje ili trčanje”, poručili su organizatori dodavši da Hajdučki trail  ima 3 kategorije. (Harambaša 38 km, Hajduk 22 km i Jatak 13 km).

Doznaje se da će okrjepa biti isto izvorno domaća sastavljena od domaćih specijaliteta: pite, usćipci, pura i Lučnica  što su u to vrijeme jeli hajduci a nagrade pobjednicima statue hajduka, medalje, sir i vino.

Start za početak utrke ukazat će hajdučki harambaša pucnjem iz kubure ,natjecatelj dobiva majicu i startni broj a potporu tijekom traila pružat ce djelatnici Hitne medicinske pomoći i HGSS-a.

“Interes za trku postoji a svi oni koji žele prihvatit izazov titule Harabaše, Hajduka ili Jataka mogu se prijaviti i postati dio ove prekrasne priče putem www.stotinka.hr”,istakli su organizatori.

Inace , plakat Hajdučkog Traila je izradio akademski kipar Ante Braovac dok je pobjedničku statuu za Hajdučki trail izradio tomislavgradski kipar Ilija Skočibušić, a njih će biti podjeljeno šest, odnosno za sva tri pobjednička mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji a medju nagradama su Livanjski sir i Duvanjsko vino.

Također je organizator informirao da su u kontaktu sa Graničnom policijom HR-GP Kamensko dobili potvrdu da će,uz njihov  pismeni poziv, svakome sudioniku Hajdučkog Traila biti omogućen ulazak u BiH na period od 12 sati,te da se isti mogu u zadanom vremenu vratiti u HR bez ikakvih problema odnosno ne trebaju ići u samoizolaciju. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok