U župi sv. Josipa u Drvaru ove je godine podijeljen sakrament potvrde i prve pričesti.

Najprije je 29. svibnja  banjolučki biskup mons. Franjo Komarica krizmao četvero mladih župljana Drvara, a potom je 19. lipnja u župi održano i slavlje prve pričesti.

Prvopričesničko slavlje održano je uz veći broj župljana i rodbine koji su došli ponajviše iz Republike Hrvatske, nakon ublažavanja epidemiološkoh mjera. Sv. misu predvodio je drvarski župnik don Davor Klečina uz koncelebraciju don Ante Vidovića, livanjskog svećenika u diplomatskoj službi Svete Stolice u Sudanu, koji je održao i prigodnu propovijed. Na proslavi krizme i prve pričesti liturgijsko slavlje pjevanjem i sviranjem animirale su djevojske iz VIS „Sv. Ana“ iz Livna. Ove je godine prvoj pričesti pristupilo sedmoro djece župe Drvar.

Krizmanici i prvopričesnici pripremali su se primanje svetih sakramenata kroz školsku i župnu katehezu. Zajedno s djecom drugih uzrasta, oni u župi imaju redovita tjedna ili povremena okupljanja na vjeronauku, molitvenim susretima, ministrantskim susretima, probama zbora, kreativnim radionicama, te hodočašćima, izletima i kampovima.

Vikend uoči krizme, djeca su imala cjelodnevna druženja s animatorima zajednice mladih „Nanovo rođeni“ iz zagrebačke župe Botinec koji su im preko molitve, kateheze i igre još više približili Boga, Crkvu i vjeru.

Kao nagradu za aktivno sudjelovanje u životu župe, djeca iz Drvara će sudjelovati na ljetnom kampu u Segetu Donjem kod Trogira koji će se održati od 28. lipnja do 2. srpnja u organizaciji karizmatske zajednice mladih „Nanovo rođeni“na kojem će biti 100-njak djece iz Hrvatske i BiH.

Navode iz župe Drvar.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com