Kao potporu zdravstvenom sustavu u borbi protiv korona virusa, danas je ministar zdravstva Sarajevske županije, Haris Vranić uručio vrijednu donaciju zdravstvenim ustanovama u  Hercegbosanskoj županiji.

Riječ je o donaciji vrijednoj oko 150.000,00 KM u kojoj se nalazi 27.500,00 PCR testova te zaštitna oprema za zdravstvene djelatnike koja će im pomoći u cilju efikasnije osobne zaštite pri obavljanju njihovih svakodnevnih poslova u sprječavanju zaraze od korona virusa.

“U dogovoru s Vladom odlučili smo da se jedan dio testova donira u ime Vlade Kantona Sarajevo, a drugi u ime Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. U svakom trenutku kada Ministarstvo zdravstva i Vlada Kantona Sarajevo bude u mogućnosti, ne samo u ovom obliku, nego u bilo kojem drugom obliku izići će u susret kako ovoj županiji tako i drugim županijama u Bosni i Hercegovini”, kazao je među ostalim ministar zdravstva Sarajevske županije.

Uz riječi zahvale i poziv na daljnju otvorenu suradnju između ove dvije županije, resorni ministar, Momčilo Bajić istaknu je da je ova donacija uistinu značajna, te da će biti raspoređena u zdravstvene ustanove u Hercegbosanskoj županiji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok