Pripadnici Oružanih snaga BiH, po naređenju Predsjedništva BiH, transportirali su i uskladištili streljivo i minsko - eksplozivna sredstva sa lokaliteta Trešnjev panj na području vojnog poligona Glamoč, potvrdila je Srni glasnogovornik Ministarstva obrane BiH Uma Sinanović.

"Predsjedništvo BiH, postupajući po prijedlogu ministra obrane BiH Zekerijaha Osmića, 08. studenog donijelo je odluku o upotrebi resursa Oružanih snaga BiH za uklanjanje i skladištenje pronađenog streljiva na lokalitetu Trešnjev panj u općini Tešanj", podsjetila je Sinanović.

Ona je naglasila da je za njihovo uskladištenje izabran poligon Glamoč, zbog specifičnosti pronađenog streljiva i minsko - eksplozivnih sredstva, radi smanjenja rizika po stanovništvo i imovinu građana.

"Granate i minsko - eksploziva sredstva su sada pod nadzorom Oružanih snaga BiH. Kada nadležni sudski organi donesu konačnu odluku o daljoj sudbini uskladištenog streljiva i minsko - eksplozivnih sredstava, ministar Osmić će postupiti u skladu sa zakonom i eventualno potrebnim odlukama Predsjedništva BiH", dodala je Sinanović.

Na lokalitetu Trešnjev panj pripadnici MUP-a Zeničko - dobojske županije su 01. studenog, nakon dojave građana, pronašli 652 projektila za bestrzajni top.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija