U zgradi Gradske uprave Livna u Velikoj vijećnici održan je sastanak o temi sve učestalijih požara na području livanjske općine.

Sastanku su, uz predstavnike Grada, bili nazočni vatrogasci - djelatnici službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Ana Lištani i djelatnici livanjske policije. Gradonačelnik Livna Darko Čondrić je u uvodnom izlaganju izrazio zabrinutost zbog sve većeg broja požara izazvanih uglavnom paljenjem strništa.

Livanjski vatrogasci su zatražili konkretne aktivnosti od nadležnih institucija kako bi se i njima pomoglo u obavljanju poslova. Zaključeno je da će se kroz nadležnu gradsku službu kao i Stožer Civilne zaštite uskoro donijeti mjere u pravcu zabrane paljenja vatre na otvorenom te definiranja novčane odgovornosti za počinitelje.

Sastanak bio je i prigoda za razgovor i o ostalim problemima s kojima se susreću livanjski vatrogasci te je izražena spremnost za poboljšanje suradnje s ciljem bržeg rješavanja iskazanih poteškoća u radu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok