U prostorijama Gradske uprave Livna održan je sastanak gradonačelnika sa vatrogascima Službe za civilnu zaštitu Grada Livna i DVD Sv. Ana Lištani, te predstavnicima policijske uprave.

Istaknut je veliki problem zbog svakodnevnog nekontroliranog paljenja vatre i izazivanja požara. Rečeno je da su samo tijekom mjeseca ožujka na području grada Livna vatrogasci imali četrdeset intervencija.

Zbog sve učestalijih požara Stožer civilne zaštite Grada Livna donio je nekoliko zaključaka. Građani su ponovno pozvani na odgovornost i suzdržanost od paljenja vatre na otvorenom. Pozivajući se na članak 4. Odluke o uvjetima i načinu spaljivanja suhe trave korova, raslinja i biljnih otpadaka na području općine Livno, između ostaloga, ZABRANJUJE se paljenje vatre na otvorenom! Nadležne službe Grada Livna i djelatnici Policijske uprave u idućem razdoblju, pojačano će nadzirati i kontrolirati naseljena mjesta. U slučaju kršenja Odluke nadležne službe će počiniteljima naplaćivat novčane kazne u iznosu do 1.000,00 KM. Iz Stožera civilne zaštite Grada Livna također pozivaju građane da prijavljuju počinitelje prekršaja sukladno spomenutoj Odluci. O izbijenim požarima potrebno je obavijestiti vatrogasce na broj 123, policiju na broj 122, Službu civilne zaštite i vatrogastva na broj 034 206-247 ili Županijski operativni centar civilne zaštite na broj 034 200-965.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok