Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije je u okviru projekta Unaprjeđenje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sustava  – LAB OP, organiziralo kratko studijsko putovanje za petnaest djelatnika Županijske bolnice „dr. fra Mihovil Sučić“.

Djelatnici su posjetili Klinički bolnički centar Split, te su im prezentirane funkcije laboratorijskog informacijskog sustava (LIS) i bolničkog informacijskog sustava (BIS), koji se koriste u KBC Split.

Podsjećamo da je iz projekta LAB OP ranije nabavljen laboratorijski informacijski sustav za Županijsku bolnicu, te da nabavka bolničkog informacijskog sustava ostaje na listi prioriteta u pogledu budućih prijava na EU fondove. Djelatnici Županijske bolnice su imali priliku razmijeniti iskustva s kolegama iz KBC Split u pogledu prednosti korištenja LIS-a, a dobili su i šira saznanja u pogledu porasta trendova određenih oboljenja, te su posjet ocijenili veoma korisnim.

«Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. Sadržaj ove publikacije predstavlja isključivu odgovornost Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i ne predstavlja stajališta Europske unije.»

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok