U organizaciji Planinarskoga društvo "Orlova stina" Tomislavgrad, na planinskom dijelu Vran planine zvanom Prokos obilježena 27. obljetnica stradanja petorice pripadnika HV-a i HVO-a.

Kao pratnja generalu Janku Bobetku u snježnoj oluji na Vran planini, 30. ožujka 1995. godine stradala su petorica hrvatskih vojnika, pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko iz Zagreba - Mladen Jakovljević, Robert Krizmanić, Krešo Supina i Davor Zbiljski te jedan pripadnik Vojne policije HVO-a Ivica Begić.

Spomenuto planinarsko društvo niz godina u ovo doba organizira tradicionalni pohod 'Putem spasa' od tomislavgradskog naselja Lipa preko Potkose, na ulazu prema Vran planini do spomen-obilježja na Prokosu.

Unatoč prohladnom i snježnom vremenu, na tradicionalnom obilježavanju sudjelovalo je oko 70 osoba, uglavnom planinara iz BiH i Hrvatske, a među njima, uz članove obitelji poginulih, bili su i predstavnici braniteljskih udruga HVO-a i HV-a kao i predstavnici vlasti općina Tomislavgrad i Posušje te Hercegbosanske županije, doznaje Fena od organizatora.

Samim dolaskom na spomen-obilježje izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće dok je prigodnu molitvu predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sreten Ćurčić. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok