U okviru realizacije projekta „Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem“ kojeg Grad Livno provodi s Udrugom pčelara Li Vrisak i Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva NODAS za što je potpisan tripartitni memorandum o razumijevanju danas je upriličena dodjela opreme i materijala pčelarima.

Projektom je predviđena dodjela materijalnih donacija za dvadeset dvoje korisnika. Danas je u Livnu uručena oprema i materijali za ukupno dvanaest korisnika u vrijednosti od tri tisuće eura uz njihovo sudjelovanje od petnaest posto vrijednosti opreme.

Spomenuti projekt Udruženje za razvoj i afirmaciju društva NODAS realizira na području četiri općine u Bosni i Hercegovini. Financira ga njemačko ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj i provodi se uz podršku njemačke organizacije Help-Hilfe zur Selbsthilfe. Cilj je pružiti podršku samozapošljavanju i razvoju pčelarstva i na području Livna. Ukupna vrijednost projekta je oko stotinu trideset tisuća maraka a zajedno ga financiraju NODAS, Grad Livno i Udruga Li-vrisak.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u