Danas je, u organizaciji Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije, održano sedmo druženje bivših tenkista, pripadnika raznih oklopnih postrojbi Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane.

Kod spomen-obilježja u Tomislavgradu, točno u 11 sati, položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Domovinskome ratu.

Uz članove obitelji, suborce i prijatelje tenkista,  nazočili su i položili vijence: premijer Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, načelnik Općine Tomislavgrad, Općine Posušje, Općine Kupres i Gradonačelnik Livna.

Također, vijence su položili i predstavnici Udruge tenkista Herceg Bosne Mostar – Stolac, Kordinacija braniteljskih udruga Hercegosanske županije te predstavnici udruga Hvidra-e Tomislavgrad i Bugojno, Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a HBŽ-a.

Okupljene je potom pozdravio predsjednik udruge tenkista Josip Ćerdić Jimmy koji je, evocirajući uspomene na poginule i umrle suborce, istaknuo povijesnu ulugu tenkista HVO-a tijekom Domovinskog rata.

Nakon zajedničkog fotografiranja kod spomen-obilježja s ratnim zastavama postrojbi, svi okupljeni su pozvani na zajednički ručak i cjelodnevno druženje koje je nastavljeno u krugu osnovne škole u Brišniku.

Ovo je događaj koji iz godine u godinu privlači i okuplja sve vise hrvatskih branitelja iz Republike Hrvatske i BiH, njegujući zajedništvo stvoreno u Domovinskom ratu i čuvajući uspomenu na stradale suborce.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok