Gorska služba spašavanja u BiH nastavlja i danas potragu za nestalim 75-godišnjim Miroslavom Kaminskim iz Kupresa, koji je s tog područja nestao 9. svibnja i od tada mu se gubi svaki trag.

Kako je za Fenu potvrdio pročelnik stanice GSS-a Hercegbosanke županije Ante Dadić, dolaskom članova iz više stanica Gorskih službi spašavanja BiH u utorak je bila pokrenuta potraga većih razmjera na području Kupresa kako bi se pronašao nestali 75- godišnjak.

Po njegovim riječima, osim članova GSS, u potragu su uključeni bili djelatnici PP Kupres, Civilne zaštite Kupres, Lovačke udruge "Tetrijeb" te ostali građani i dragovoljci s  područja ove općine.

Potraga je, kako je kazao Dadić, nastavljena jutros, te da su u potragu uključeni termovizijski dronovi i potražni psi.

Prema posljednjim informacijama, današnja potraga je usmjerena na planinu Plezenica iznad Kupresa gdje postoje indicije da se u tom pravcu udaljio nestali 75-godišnjak.

Ono što je poznato jest da je Miroslav Kaminski zadnji put viđen u Kupresu, 9. svibnja oko 14 sati i od tada mu se gubi svaki trag.

Prema objavljenom opisu, nestali je nižeg rasta, mršavije građe, i na sebi je imao crnu odjeću i nosi dioptrijske naočale.