Ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Gordana Nakić jučer je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije ugostila ravnatelja, profesore i učenike Osnovne glazbene škole „Franjo Serafin Vilhar“ iz Livna.

Povod ovoga prijema bili su izvrsni rezultati, pet prvih i dvije druge nagrade koji su učenici spomenute glazbene škole ostvarili na 24. Otvorenom federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe koje je održano od 27. do 30. travnja u Zenici.

Natjecanje je bilo u raznim glazbenim disciplinama, a discipline u kojima su nagrade osvojili učenici OGŠ „ Franjo Serafin Vilhar“ iz Livna su:

Duo harmonika, III. kategorija: Anja Pavić i Anđela Vidović, u klasi profesora Mladena Jelovića, osvojile su prvu nagradu.
Kvartet truba, II. kategorija: Iman Španja, Ema Vidović, Mila Ždero i Lovro Vidović, klasa profesora Vedrana Kolasevića, osvojili su prvu nagradu.
Glasovir četveroručno, I. kategorija: Andrija Ivanković i Iva Pavić, klasa profesorice Nikoline Krželj, osvojili su drugu nagradu.
Glasovir četveroručno, I. kategorija: Matej Pavić i Ana Brešić, klasa profesorice Berime Cero, osvojili su drugu nagradu.
Vokalni ansambl, I. kategorija: Ita Šesto, Kaja Ćavar, Matea Jurkić, Sara Bjelopoljak, Elena Karadža, Petra Karadža, Leona Karadža, Marija Milić, Iva Vlašić, Leonarda Ivanković i Ivona Dalić, u klasi profesorice Katarine Džeko, osvojile su prvu nagradu.
Duo gitara, I. kategorija; Ante Džeko i Maria Ursa, klasa profesora Daria Šekerije, osvojili su prvu nagradu.
Duo gitara, III. kategorija; Emanuel Ivančić i Marko Džeko, također u klasi profesora Daria Šekerije, osvojili su prvu nagradu.

Ministrica je ovom prilikom čestitala učenicima i profesorima na osvojenim nagradama i poželjela im puno uspjeha i u budućim natjecanjima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok