Učenici Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića već su četiri mjeseca vrijedno radili na svojim chatbotovima kako bi dobili mogućnost biti dio završne konferencije projekta "Škola budućnosti" koju je organizirao STEMI, Infobip i A1 Hrvatska.

Cilj projekta je uvesti moderan način razmišljanja u škole i učenike, kroz praktičan rad, približiti svijetu umjetne inteligencije.

U najvećem inovacijskom centru Infobipa u svijetu, kampusu Alpha Centauri u Zagrebu, na zabavan način učenici su se susreli s budućnošću isprobavanjem novih tehnologija koje u Hrvatskoj razvijaju velike tvrtke i fakulteti. Imali su priliku igrati nove videoigre, upoznati se s vožnjom drona, deaktivirati prototip bombe, vidjeti kako izgledaju ekološke tenisice, a najveću pažnju svih posjetitelja privukao je popularni robot pas SPOT iz tvrtke Boston Dynamics.

Svoj posjet "Danu inovacija" upotpunili su razgledanjem znamenitosti grada Zagreba.

Škola se zahvaljuje organizatorima na gostoprimstvu te ministrici Gordani Nakić i gradonačelniku Darku Čondriću koji su financirali prijevoz učenika u Zagreb.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok