Sinoć je u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica-Livno pred mnogobrojnom livanjskom publikom otvorena izložba slika Marijana Krivića. Livnjaci su opet pokazali koliko vole umjetnost i podržali svog sugrađanina.

Livanjski slikar Marijan Krivić rođen je u Tušnici kod Livna. Završio elektrotehničku školu i dvije godine radio kod fotografa Perice Mihaljevića. Razmišljao je o upisu na Akademiju likovnih umjetnosti no životne prilike su ga odvele  u Švicarsku  gdje je proveo cijeli svoj radni vijek.  Kriviću je to bila četvrta samostalna izložba. Po vokaciji je realist, a teme njegova stvaralaštva su njemu vrlo bliske intimne scene, poput portreta njegovih najmilijih osoba, potom nostalgični prizori iz njegova zavičaja, mrtva priroda, kristološka tematika, aktovi i krajolici. Krivić ima izniman osjećaj za kompoziciju, za zlatni rez i teži skladu kojemu je sve podređeno.

Kustosica Franjevačkoga muzeja i galerije Gorica-Livno Željka Markov je istaknula kako Krivić u duhu romantične nostalgije minucioznom preciznošću teži predočiti istinitost prizora, kroz vrlo neiskvarenu vizuru narativnog, bajkovitog karaktera. U vrlo emotivnom govoru publici se obratio i sam autor zahvalivši svima koju su došli i pridonijeli organizaciji izložbe.

Izložbu je otvorila ravnateljica muzeja gđa. Dražena Džeko  istaknuvši kako je uloga muzeja poticati stvaralaštvo svih slikara livanjskog kraja. Toplu srpanjsku večer uljepšale su mlade glazbenice Duhovne glazbe MIR.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok