Bosansko Grahovo spada među najnerazvijenije općine Bosne i Hercegovine, stanje kojem je glavni uzrok ratno razaranje, devastacija infrastrukture i raseljavanje stanovništva, ali i neadekvatna razvojna politika županijske i federalne vlade u prethodnom razdoblju.

Iako je općina bogata prirodnim resursima, sa povoljnom geografskom lokacijom, bez ljudskih resursa ubrzavanje ekonomskog razvoja je onemogućeno. Ključna pretpostavka povećanja ekonomske aktivnosti je osiguranje javnih usluga, poput vrtića, škola, socijalne i zdravstvene zaštite.

U tom kontekstu, efikasnom suradnjom predstavnika općine Bosansko Grahovo, rukovodstva DZ Drvar i resornog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih, od srpnja mjeseca ove godine, osigurana je kontinuirano nazočnost liječnika, te pružanje osnovnih zdravstvenih usluga stanovnicima bez potrebe odlaska izvan općine. Podsjećamo javnost da je natječaj za prijem liječnika bio otvoren od siječnja ove godine, što ukazuje na širi problem nedostatka kvalificirane radne snage. Građanima se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju, a svima onima koji su u proteklom razdoblju pomagali u pronalaženju adekvatnog kadrovskog rješenja, posebno Udruženjima građana porijeklom iz općina Hercegbosanske županije, izražavamo veliku zahvalnost. Kako kaže čuvena misao „Čovjek je dužan svome zavičaju“, a u proteklom razdoblju imali smo prilike uvjeriti se da su se mnogi ponašali u skladu s njom, što može biti izuzetno važno da se preokrene negativni ekonomski trend u nekim narednim aktivnostima.

Od strane Ministarstva rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih, kao nastavak aktivnosti na poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga građanima Bosanskog Grahova, započeta je procedura nabavke ambulantnog vozila, kako bi se dodatno pomoglo starijoj populaciji koja živi u ruralnim dijelovima općine.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok