Temeljem svojih redovitih predizbornih aktivnosti i rasporeda predstavnici Hrvatskoga nacionalnoga pomaka (HNP), predvođeni predsjednikom stranke i Vlade HBŽ Ivanom Vukadinom i načelnikom općine Ivanom Buntićem, zajedno s kandidatima HNP-a na predstojećim Općim izborima, posjetili su u subotu Kazaginac i Prisoje, gdje su održana još dva predizborna skupa, ovoga puta za naselja oko Buškoga jezera.

Upravo Buško jezero, odnosno usvajanje Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata (predložen od HNP-ovih zastupnika Petra Galića i Ante Bakovića), odnosno sve one pozitivne strane koje će predstavljati njegovo usvajanje za Općinu Tomislavgrad, s posebnim naglaskom na razvoj buškoblatskoga kraja, obnova lokalnih cesta, odlaganje smeća, (ne)izgradnja CHE Vrilo, razvoj turizma u ovome kraju, samo su neke od tema koje su zanimale okupljene mještane koji su gostima postavljali upite i dobivali odgovore na sva postavljena pitanja.

Uz domaćine Mihaela-Tomislava Kovača (Kazaginac) i Antu Kutlešu (Prisoje), te Ivana Vukadina, okupljenima su se obratili općinski načelnik Ivan Buntić, te nositelj liste HNP-a za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Petar Galić.

Predstavljeni su i kandidati Hrvatskoga nacionalnoga pomaka za sve razine vlasti, kao i program za iduće mandatno razdoblje.

Naglasimo kako je na skupu u Kazagincu nazočio i don Ilija Drmić, župnik iz Rašeljaka, koji je prije službenoga početka skupa pozvao sve okupljene na prigodnu molitvu.

Priopćeno je iz HNP-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok