Učenici OŠ fra Lovro Karaula sudjelovali su u projektu “Servisno učenje/učenje angažiranjem u zajednici” kojeg u našoj Županiji provodi HO Genesis Project u suradnji s Ministarstvom znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Tim ljudi i oko 60 učenika uključenih u Projekt aktivno su sudjelovali u projektnim aktivnostima te kao prioritet odabrali opremanje škole glazbenom opremom i pomagalima.

Za potrebe servisnog učenja, to jest učenja kroz rad, kroz ovaj projekt kupljena je vrijedna oprema poput dva bežična mikrofona, šest kondenzatorskih mikrofona, deset gitara, šest stalaka za mikrofone, i dvije kopče za iste.

Nabavkom ove opreme i pomagala omogućiti će se učenicima da samostalno mogu sastaviti ozvučenje u školi za potrebe školskih priredbi i sportskih događanja te na taj način mogu primijeniti stečena znanja iz informatike i tehničke kulture, a isto tako postupno će ih se uvoditi u svijet digitalizacije i modernizacije glazbenih izričaja.  Ovime su stvoreni uvjeti za kreativno izražavanje i održavanje školskih manifestacija – uvjeti za promociju kulture i umjetnosti kao važne nadogradnje čovjekove osobnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok