Svatko od nas je imao ili ima posla s nastavnicima, odgojiteljima, učiteljima ili policijom. Nadamo se da ovo zadnje nije zbog prekršaja nego zbog traženja pomoći.

Nastavnici, učitelji, pedagozi i svi ostali školski djelatnici pet dana u tjednu se trude kako bi naša djeca dobila najkvalitetnije obrazovanje. I ne staju na tome. Ako se pojavi bili kakva prepreka za dijete, oni se trude pronaći rješenje i pomoći. Zajedno pronalaze mehanizme koje djeci i tinejdžerima omogućuju odgoj i obrazovanje na visokoj razini. To znači da poslije završene osnovne i srednje škole, djeca izlaze, ne samo sa stečenom svjedodžbom, nego kao bolje osobe. No, vidimo li mi taj trud? Cijenimo li mi nihov rad?

Hrvatski nacionalni pomak je bio uvjeren da je neprihvatljiv odnos županije prema javnim službenicima pogotovu nastavnicima i policiji jer niti jedna vlada do nedavno nije pokazala volju i sposobnost da konačno uvede reda u platni sustav, da plaće posloži sukladno praksi uređenih država. Upravo zbog toga je HNP i Vlada HBŽ kao kolektiv predsjednika i svih ministara poduprijela i donijela zakonski okvir kojim je ne samo povećana plaća nastavnicima i policiji nego je ona standardizirana, a to znači i stabilizirana.

Zanimljivo je u ovom kontekstu napomenuti da je istovremeno došlo do smanjenja plaća političarima!

Neki su pokušali sređivanje stanja u plaćama javnih službenika, dakle policije i nastavnika, prikazati kao povećanje plaća političarima i pri tomu nisu ustuknuli ni pred najprimitivnijim objedama i lažima.

No, narod zna i pametan je pa je logično da i ovaj korak rada HNP-a i Vlade vidi kao pomak prema boljem i uređenijem stanju u Hercegbosanskoj županiji koju želimo učiniti prvom županijom hrvatske federalne organiziranosti, a za to nam je potreban vaš glas na ovim izborima.

Zato iziđite na izbore i birajte isključivo i jedino liste Hrvatskog nacionalnog pomaka!

Priopćeno je iz HNP-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok