Za stanovnike svake općine, a posebno za one starije, je obavljanje administrativnih poslova često nepremostiva prepreka i muka.

Osim povijesnog nepovjerenja prema državnoj administraciji u odnosu žitelja i državnih institucija naše županije postoji i određena doza paušalnog predbacivanja da se za narod nitko ne brine.

Koliko god da postoje primjeri lošeg odnosa prema žiteljima, ipak postoje i konkretni potezi koje određena politička opcija može provesti da izgradi i poboljša to povjerenje. Jedan od važnijih temelja države je svakako sudstvo, a u tom kontekstu njegova dostupnost.

Upravo zbog toga su članovi i politički predstavnici Hrvatskog nacionalnog pomaka duže vremena bili angažirani na projektu povratka Općinskog suda u Tomislavgrad.

Danas možemo reći da je posao odrađen dobro i konkretno. Politički predstavnici Hrvatskog nacionalnog pomaka su u veljači 2020. godine podnijeli Inicijativu za Izmjenu Zakona o sudovima u Federacije BiH, a na koju je Federalna Vlada dala suglasnost u srpnju iste godine. Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH na svojoj 15. redovitoj sjednici podržao Prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o sudovima te time otvorio put za instaliranje Općinskog suda u Tomislavgradu.

No, niti ovakvi projekti, potezi i inicijative ne mogu proći bez pokušaja da si oni koji nisu radili, da ne kažemo da su spavali i uzimali novac za nerad, pripišu zasluge i okite se lovorikama koje nisu zaslužili.

Inicijativu za izmjenu Zakona o sudovima u FBiH podnijeli su zastupnici Hrvatskog nacionalnog pomaka, Petar Galić i Ante Baković, a po kojima i sama inicijativa nosi naziv.

Za naše žitelje je primarno važno da opet imaju Općinski sud u svojem gradu, a za procjenu tko radi konkretno, a tko se kiti tuđim perjem je jako važno i ovim putem ukazati da Hrvatski nacionalni pomak radi konkretno.

Zato iziđite na izbore i birajte isključivo i jedino liste Hrvatskog nacionalnog pomaka!

Priopćeno je iz HNP-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok