Jučer je u prepunoj multimedijalnoj dvorani Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, prof. dr. Igor Štagljar, maturantima zdravstvenog smjera i njihovim profesorima, na zanimljiv način približio najnovija saznanja o tumorima i načinima njihovog liječenja te priznao da, zajedno sa svojim suradnicima, još uvijek pokušava pronaći odgovor na pitanje: „Hoćemo li ikada pobijediti tumore?“

Akademik Štagljar redoviti je profesor i direktor na Odjelu  za biokemiju i medicinsku genetiku Medicinskog fakulteta  Sveučilišta u Torontu. Jedan je od vodećih hrvatskih molekularnih biologa, dobitnik je brojnih hrvatskih  i međunarodnih znanstvenih nagrada, član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.  Svoj život je posvetio pronalasku učinkovitog načina za liječenja  karcinoma: dojke, vrata, pluća, glave, debelog crijeva i gušterače.

Za posjet prof. Štagljara i njegovo zanimljivo predavanje, Srednja strukovna škola zahvaljuje Mediteranskom institutu za istraživanje života  iz Splita kojemu je cilj približiti znanstvena dostignuća mladim generacijama i poticati ih na bavljenje znanstvenim radom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok