U srijedu, 2.11.2022. godine u je predstavljen mural s motivima 7. gardijske brigade „Puma“. Na muralu je prikazan grb 7. gardijske brigade „Puma“,  hrvatska zastava, križ te gardist, pripadnik 7. gardijske brigade kako pozdravlja planinu Dinaru.

Mural je dimenzija 12×4 m, a nalazi se u središtuLivna, na sportskoj dvorani Srednje strukovne škole u Ulici Gabrijela Jurkića u smjeru Kupresa. Autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen – Thorn koji je mural oslikavao tri dana od 29.10. do 31.10.2022. godine.

Mural je nastao u suradnji Udruge „Puma“, grada Livna,  Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a s područja grada Livna i Srednje strukovne škole.

Izrađeni mural je dio aktivnosti oslikavanja murala diljem Hrvatske i BiH kojima je cilj promocija 7. gardijske brigade „Puma“ i njezinih pripadnika, a sve u sklopu obilježavanja „Godine Puma“, tj. 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“ u koji je uključeno i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

– Zahvaljujemo Draganu Konti, predsjedniku Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne za Hercegbosansku županiju, gradu Livnu, gradonačelniku Darku Čondriću, ravnatelju Srednje strukovne škole, Saši Grabovcu i hrvatskim braniteljima s područja grada Livna na organizacijskoj i logističkoj podršci tijekom izrade murala.

Ovim putem zahvaljujemo i građanima grada Livna koji su ovaj mural, posvećen 7. gardijskoj brigadi „Puma“ i njenim bojovnicima, pozitivno prihvatili, navode na FB stranici udruga-puma-hr.