Na lokalitetu groblja Rapovine, na području općine Livno, završena je ekshumacija i preliminarna identifikacija nestale osobe D.G. s područja Banje Luke, nestale na području Livna 1995. godine.

Nakon ekshumacije skeletni ostaci transportirani su u prostorije "Gradskog groblja" JK a.d. Banja Luka, a konačna identifikacija je zakazana za 23. studenoga 2022. godine u Banjoj Luci.

Ekshumaciju i rad ovlaštenih službenih osoba po nalogu tužitelja koordinirao je istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, a u postupku ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, Zavoda za sudsku medicinu Banja Luka, vještak patolog sudsko-medicinske struke, potrebni radnici, kao i istražitelji i krim tehničari MUP-a HBŽ-a Livno, te policijski službenici PS Livno koji su osiguravali lokaciju.

Tužiteljstvo BiH, zajedno s ostalim institucijama koje sudjeluju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacije i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok