• Short title article: 27.siječnja

U organizaciji Franjevačkog muzeja “Fra Jozo Križić” i Kulturno informativnog centra (KIC) iz Tomislavgrada u petak, 27. siječnja, u prostorijama tog muzeja i galerije KIC-a održat će se tradicionalna kulturna manifestacija “Noć muzeja“.

Program manifestacije započinje u 19 sati u Franjevačkom muzeju u Tomislavgradu gdje će biti otvorena izložba “Umjetnik – crta – posvećenje” – zbirka crteža Gabrijela Jurkića iz fundusa Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno, te svečano otvorena sama manifestacija “Noć muzeja”.

Posjetitelji će, osim spomenute izložbe, moći razgledati i stalni postav muzeja i knjižnice, kao i baziliku.

Nastavak programa predviđen je u Gradskoj galeriji KIC-a u kojoj će biti otvorena izložba umjetničkih radova nastalih na IX. međunarodnoj likovnoj koloniji Tomislavgrad – Blidinje 2022.

Večer u KIC-u će glazbeno uveličati nastup učenika Osnovne glazbene škole Tomislavgrad, a bit će otvorena i vrata “Duvanjske kuće” gdje će posjetitelji moći kupiti domaće proizvode.

Nadalje, posjetitelji će biti u mogućnosti posjetiti i Džudža Džaferovu džamiju i pravoslavnu crkvu sv. Nikole i parohijski dom, čija vrata će biti otvorena od 19 do 22 sata.

“Jedini način za shvatiti sliku je otići i pogledati u nju. A ako od milijun posjetitelja postoji tek jedan kojemu umjetnost nešto znači, to je dovoljno da opravda muzeje”, kazao je jedan od najistaknutijih predstavnika impresionizma Pierre Auguste Renoir čijim citatom organizatori publiku uvode u ovogodišnju “Noć muzeja”. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok