• Short title article: Uzrok divlji konji

Sinoć, 10. veljače u vremenu od 20 do 21 sat na području Hercegbosanske županije dogodile su se dvije prometne nezgode.

U oba slučaja radi se o sudaru osobnih vozila s divljim konjima, a dogodile su se u Zagoričanima i Potočanima (magistralna prometnica Šujica – Livno).

Kako je za Tomislavcity izjavio glasnogovornik županijskoga MUP-a vozači nisu ozlijeđeni.

– Najprije je vozač Mecedesa iz Tešnja udario u životinju. On nije ozlijeđen a na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta.

U drugoj prometnoj nezgodi vozač Tourana iz Tešnja također je udario u konja pri čemu je na vozilu nastala veća materijalna šteta – ističe Vrdoljak.

Jesu li životinje uginule? – upitali smo ga.

– Za sada nemamo točne podatke. Uglavnom životinje u takvim prometnim nezgodama zadobiju prijelome ekstremiteta koje, nažalost, teško zarastaju pa se pozivaju veterinari i vrši se eutaniziranje životinje.

Svi koji prometuju preko prijevoja Borova glava i dalje se upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na prometnicu. Osobito se to događa nakon što ralica sa solju ili pijeskom prođe magistralnom prometnicom u večernjim i ranim jutarnjim satima.

Da treba biti izrazito oprezan pokazuje i podatak MUP-a kako je u zadnjih 8 godina na tom djelu magistralne prometnice zabilježeno čak 85 prometnih nezgoda, uglavnom sudara vozila i konja.

Vrdoljak ističe i da je sinoć oko 18 sati zabilježena i prometna nezgoda na području općine Tomislavgrad a dogodila se na Privali. Lakše su ozlijeđeni mladi vozač Golfa i njegov suvozač iz Tomislavgrada.

To je već 5 prometna nezgoda na području naše županije u ovoj godini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok