• Short title article: Tomislavgrad

Projektom "Nabavka i prezentacija profesionalne speleološke opreme za zahtjevnija i kompleksnija istraživanja", Speleološko društvo "Mijatovi dvori" Tomislavgrad i Centar za građansku suradnju nabavili su i zamijenili dio dotrajale speleološke opreme koja je nužna članovima društva za istraživanje podzemlja, ali i za mnogobrojne ekološke akcije čišćenja smeća iz jama u Tomislavgradu.

Kao doprinos projektu, Speleološko društvo "Mijatovi dvori", uz financijsku podršku Ureda predsjednika Vlade HBŽ-a i Općine Tomislavgrad, nabavilo je dodatni dio speleološke opreme čija je zamjena bila prijeko potrebna.

Ovim projektom speleolozi su dobili novu i sigurnu opremu, što je jako bitno pri obavljanju aktivnosti.

Kako su iz Speleološkog društva "Mijatovi dvori" kazali u izjavi za Feni nabavili su kordure, transportne torbe, aku bušilicu, karabinere, fikseve, punjive baterije za rasvjetu, koloture, statičke konope, prsne naveze i rukavice za plivanje.

"Ova vrlo vrijedna speleološka oprema služit će našim članovima za još sigurnija istraživanja podzemnih fenomena", istaknuli su iz Speleološkog društva "Mijatovi dvori".

Inače, to je speleološko društvo osnovano 2000. godine i otada radi na promoviranju speleoloških i speleoronilačkih aktivnosti, istraživanju podzemlja ali i podizanju ekološke svijesti stanovništva.

Također, organiziraju Međunarodne speleološke i znanstveno-istraživačke ekspedicije Ponor Kovači – Izvor Ričine.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 8.247,08 maraka, od čega je iznos granta 4.754,71, doprinos Ureda predsjednika Vlade HBŽ-a i Općine Tomislavgrad 3017,37 maraka, a volonterski doprinos članova društva iznosi 475,00 maraka.

"Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva i mjesnih zajednica te uključivanjem građana i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama", kazali su iz Centra za građansku suradnju Livno.

Projekt "Nabavka i prezentacija profesionalne speleološke opreme za zahtjevnija i kompleksnija istraživanja" Speleološkog društva Mijatovi dvori iz Tomislavgrada realiziran je u okviru USAID-ovog projekta "Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj" koji implementiraju Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki "Grahovo" iz Bosanskog Grahova, priopćeno je iz Centra za građansku suradnju Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok