• Short title article: Oštetio ih za oko 4000 maraka

Općinski sud u Livnu, Rješenjem od 07. veljače 2023 godine, potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv D.M., rođenog 1997.godine, nastanjenog u Općini Ilidža, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo kazneno djelo prijevare.

Optuženom se stavlja na teret da je dana 10.01. i 15.02. telefonskim putem kontaktirao dvije osobe sa područja Općine Tomislavgrad i Drvar, te se istima lažno predstavio kao službenik banke, govoreći im da su osvojile novčanu nagradu u iznosu od 100,00 KM, nakon čega je od oštećenih tražio podatke sa bankovne kartice kako bi im osvojena nagrada bila uplaćena.

Oštećeni, dovedeni u zabludu da se radi o službeniku banke, su istome dali podatke sa svojih bankovnih kartica, nakon čega je osumnjičeni putem  raznih Google servisa, kao i online kladionice „M“, koristeći dobivene kartične podatke sa transakcijskih računa oštećenih izvršio plaćanja i isplate na korisnički račun otvoren u online kladionici., na lažno  ime, u ukupnom iznosu od 3.796,00 KM.

Sudac za prethodno saslušanje, Općinskog suda u Livnu je za 10. ožujak  godine zakazao ročište radi za izjašnjenja o krivnji u kaznenom predmetu protiv optuženog.

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.“    

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok