• Short title article: Livanjska srednja škola
Foto: Livno Online / Z. Karadža

Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna osmislila je neobičan projekt pod nazivom „Speak loudly about the position of girls and women - Through education to the empowerment of their position in society“ koji je prijavila na natječaj Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i za njegovu realizaciju dobila 4 500 USD.

Projekt je dio programa „One BiH, One Book“ u kojem su sudjelovali profesori engleskog jezika sa svojim učenicima diljem Bosne i Hercegovine.

Nakon održanih radionica na kojima su učenici i profesori engleskog jezika rapravljali o knjizi "The House on Mango Street", došli su na ideju da osmisle projekt koji promiče jednakopravnost žena u BiH i potiče mlade žene na obrazovanje koje im može omogućiti bolju budućnost. Zajedno s Turističko-ugostiteljskom školom iz Tuzle koja je partner u realizaciji projekta, mladi iz livanjske strukovne škole, na engleskom će jeziku, progovoriti o položaju žena u BiH te iznijeti svoju viziju njihove bolje budućnosti.

Ovim projektom naši mladi postaju dio neke nove i bolje BiH koja će se boriti protiv svih oblika diskriminacije među ljudima.

Navode iz ove škole.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok