• Short title article: Središnja svečanost u Mostaru

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u ponedjeljak je ispred spomenika za slobodu hrvatskog naroda u Livnu te spomenika poginulim i nestalim kupreškim braniteljima i civilima iz Domovinskog i Drugog svjetskog rata, kao i svim žrtvama komunističkog terora u Kupresu obilježena 31. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane i 18. obljetnica utemeljenja 1. pješačke pukovnije OS BiH.

Svijeće su zapalili i vijence položili predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga Grada Livna, Kupresa i HBŽ-a, gradonačelnik Livna Darko Čondrić, te načelnik općine Kupres Zdravko Mioč sa suradnicima, zatim predstavnici Uprave za pitanje branitelja Hercegbosanske županije, OS BiH, hrvatskih političkih stranaka, općinskih, županijskih, odnosno državnih vlasti.

U srijedu, 5. ožujka, predstavnici civilnih vlasti, braniteljskih udruga i Oružanih snaga BiH položit će vijence i svijeće u Tomislavgradu, a idućih osam dana i u mjestima u kojima je djelovao HVO, a na sami dan utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane u utorak, 11. travnja, bit će upriličena središnja svečanost u Mostaru.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok