• Short title article: Dani obrane

Obilaskom sektora livanjske bojišnice danas 13. travnja otpočela je proslava 31. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja.

Predstavnici Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, branitelji te Gradonačelnik Livna sa suradnicima posjetili su sektore livanjske bojišnice te, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća, odali poštovanje svim poginulim braniteljima Livna.

Sveta misa služena je u crkvi Svetog Stjepana, prvomučenika u Priluci.

Na Korićini je nakon misnog slavlja otkriveno spomen obilježje poginulim braniteljima kojega je podigla braniteljska udruga „Sektor Korićina“.

Pored domaćih uzvanika, branitelja, pripadnika HVO-a i HV-a, svečanosti je nazočio izaslanik ministra branitelja Republike Hrvatske Ivan Vukić.  

Programom ovogodišnje proslave predviđena je vožnja biciklista Biciklističkog kluba Livno u znak sjećanja na Domovinski rat s Trga kralja Tomislava prema Donjim Rujanima. O terminu održavanja vožnje, zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta idućih dana,  javnost će bit pravodobno obaviještena.

Bit će održan i šesnaesti ribolovni kup, međuškolsko športsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u nogometu i odbojci te ulična utrka učenika.

U četvrtak 21.travnja je sat povijesti o Domovinskom ratu za livanjske srednjoškolce. Umirovljena nastavnica Mara Pavić će u sklopu proslave ovogodišnje obljetnice predstaviti svoju knjigu „Klupko mog života“ u petak 21. travnja.

Središnja proslava 31. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja je u nedjelju 23. travnja i započinje svetom misom u 10 sati u crkvi Svih svetih, nakon čega je svečani mimohod te svečana sjednica.

Proslava će istoga dana biti nastavljena u Rujanima i Čelebiću.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok