• Short title article: Međunarodna konferencija

Ravnatelj Miroslav Ćurić i profesor Slaven Niče bili su sudionici Međunarodne konferencije o digitalnoj transformaciji.

Ravnatelj Miroslav Ćurić sudjelovao je na predavanjima i radionicama za ravnatelje o digitalnoj transformaciji škola, a profesor Slaven Niče imao je čast održati uvodno predavanje na stručnom dijelu otvaranja Međunarodne konferencije o digitalnoj transformaciji u obrazovanju i primjenama umjetne inteligencije.

Iznio je iskustvo Srednje ekonomske škole kao prve škole u Bosni i Hercegovini koja se upustila u proces digitalne transformacije i uspješno ga završila koristeći u punoj mjeri e-dnevnik i e-maticu.

MoStart je prva međunarodna konferencija u BiH na temu digitalizacije u obrazovanju i primjene metoda umjetne inteligencije.

Profesor Slaven Niče svojim će stručnim radom sudjelovati i u T2 dijelu konferencije u izradi budućeg zbornika radova u kojem će biti obrađena tema - Primjena digitalne tehnologije u obrazovanju s naslovom "Razvoj Virtual Reality aplikacije i koraci potrebni za stvaranje virtualnih okruženja za učenje".

Konferencija je organizirana u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru i SUMIT centrom za informacijske tehnologije, s ciljem okupljanja stručnjaka koji se bave digitalnom transformacijom, umjetnom inteligencijom i njenom primjenom u svim područjima ljudskog života, a posebice u obrazovanju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok