• Short title article: Foto / Video

Grad Livno proslavio je 31. obljetnicu obrane Livna i livanjskog kraja središnjom svečanošću koja je započela svetom misom te mimohodom ratnih zastava.

Na svečanoj sjednici sudjelovali su brojni uzvanici a u ime domaćina pozdravio ih je gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

„Budućnost u miru i opstojnost su nam osigurali naši branitelji, na čemu smo im neizmjerno zahvalni, ali upravo to nas danas obvezuje da zajedno čuvamo temeljne vrijednosti i da zajedno radimo na stvaranju boljih životnih uvjeta“, kazao je u obraćanju gradonačelnik Čondrić.

 

Uputio je čestitke povodom 31. obljetnice obrane Livna svim Livanjkama i Livnjacima istaknuvši da je, bez obzira na svjesnost o odlasku mladih ljudi s ovih područja, unatoč svim poteškoćama potrebno živjeti s povjerenjem u budućnost.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto je u svom govoru pred nazočnima kazala da zahvalnost, spomen i ponos jesu i moraju biti naša trajna obveza prema hrabrosti svih onih koji su svoje živote utkali u današnju slobodu.

Okupljenima u dvorani obratio se i izaslanik ministra hrvatskih branitelja u Vladi Republike Hrvatske general Zdravko Andabak.

O značaju Domovinskog rata govorio je jedan od livanjskih ratnih zapovjednika Ante Čolak. U ime Sektora Korićina na svečanosti je Čolak uručio zahvalnicu zamjeniku župana Osječko Baranjske županije Mati Lukiću za pomoć pri izgradnji spomen obilježja na Korićini.

Nakon svečane sjednice, koju su svojim nastupom uveličali Gradska limena glazba HKUD Dinara i učenici Osnovne glazbene škole Franjo Vilhar,  na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda položeni su vijenci i upaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Proslava 31. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja nastavljena je prigodnim programom u Rujanima i Čelebiću.

Pogledajte fotogaleriju ovdje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok