• Short title article: M.G. iz Drvara određen pritvor
Foto: Livno Online / Z. Karadža

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Kantonalni sud u Livnu je  23.05.2023. godine, osumnjičenom M.G. rođenom 1975. godine u Drvaru, nastanjenom u B. Grahovu, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju iz čl. 166. st. 1. u vezi sa čl. 28. KZ F BIH, odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju iz čl. 166. st. 1. u vezi sa čl. 28. KZ F BIH.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 21.05.2023. godine u B. Grahovu, prišao oštećenom LJ.M, te ga zbog od ranije neriješenih odnosa, fizičkom snagom obora na pod, nakon čega ga šakama udara po glavi, uslijed kojih udaraca isti gubi svijest, nakon čega uz pomoć II-osumnjičenog D.M ( 2002 godište ) istoga ubacuje u gepek, te ga odvozi na drugu lokaciju, izbacuje iz gepeka te ga ponovno šakama udara po glavi, pa kada oštećeni gubi svijest, istome, osumnjičeni vezuju ruku i umotavaju u najlon te ga ponovno stavljaju u gepek vozila koje vozi I-osumnjičeni do mjesta Grkovci, gdje oštećenog izbacuje pored puta.

Oštećeni je nakon ukazane liječničke pomoći u ŽB Livno, s teškim tjelesnim ozljedama, prebačen na daljnje liječenje u KBC Mostar.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih postupajući Kantonalni tužitelj, Kantonalnom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora prema I-osumnjičenom M.G., dok je prema II-osumnjičenom D.G podnesen prijedlog za izricanje mjera zabrane putovanja, prelaska državne granice, izdavanja putnih isprava i oduzimanja putnih isprava.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja osnovana straha da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke kao i jer postoji opasnost od bjekstva, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka a i b) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Kantonalnog suda u Livnu, protiv I-osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana, dok su prema II-osumnjičenom izrečene predložene mjere.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenih je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“

Navode iz Tužiteljstva HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok