• Short title article: Borba protiv korupcije

Ministar pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije Milan Bašić prisustvovao je u ponedjeljak, 05.06.2023. godine na Javnoj debati „Pravo na pravdu“, koju već tradicionalno organizira Delegacija europske unije u Bosni i Hercegovini.

Debata je upriličena u plavoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu, gdje je u uvodnom obraćanju sudionike pozdravio  njegova ekselencija šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler.

Tema prvog panela bila je „Integritet pravosudnog sistema, ključ za efikasnu borbu protiv korupcije i vraćanje povjerenja javnosti“, gdje su panelisti bili Davor Bunoza, ministar pravde Bosne i Hercegovine, Erduan Kafedžić, direktor Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo, Dražen Miličević, zamjenik glavnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona, Kristina Perić, glavna i odgovorna urednica portala Hercegovina.info, te Mirjana Popović, zamjenica direktora Centra za istraživačko novinarstvo (CIN).  

Svi građani mogli su pratiti debatu i postavljati pitanja putem direktnog video linka na facebook-u.

Debati je prisustvovalo mnoštvo nositelja javnih i pravosudnih funkcija sa svih razina vlasti u BiH, novinara, predstavnika NVO sektora, i drugih zainteresiranih sudionika.

Navode iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok