• Short title article: Kupres

U sklopu tradicionalne manifestacije Dani kosidbe na Kupresu - Strljanica 2023. u Hrvatskom domu u Kupresu u četvrtak je održana mala etno radionica za djecu pod nazivom „Kupreška kućica“.

Djeca su imali priliku doznati kako su izgledale kuće davno prije u Kupresu, a za izradu su koristiti reciklirani materijali kako bi se potakla ekološka osviještenost djece i mladih.

Djeca su uz pomoć mašte na kreativan način kroz igru i zabavu od recikliranih materijala izrađivala i ukrašavala kućice. Radionica je uspješno završena, a neke od radova mogu se pogledati u prostoru Art Caffea, priopćili su organizatori.

Dani kosidbe na Kupresu nastavljaju se u petak projekcijom dokumentarnog filma redatelja Branka Ištvančića - "Od zrna do slike", koji govori o bačkim Hrvaticama, naivnim umjetnicama u tehnici slame, koje su svoj idealni medij pronašle u slami iz koje su stvarale slike, skulpture i različite predmete.

Film u širem smislu film govori o zajednici koja je jedna od zadnjih osebujnih oaza naivne umjetnosti panonske ravnice, o kulturi i izričaju hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok