• Short title article: Tomislavgrad

U Tomislavgradu je u subotu, u okviru manifestacije "Dani svetoga Nikole Tavelića", predstavljena knjiga Marka Mamića pod naslovom “Bosna i Hercegovina – država s posebnim potrebama”.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Matice hrvatske podružnice Tomislavgrad Mate Kelave o knjizi su govorili predsjednica HKDU-a BiH Ivanka Barić i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin, te na kraju i sam autor.

"Bosna i Hercegovina – država s posebnim potrebama je prikaz međunarodnih sporazuma i okvira kojima je sklepana država Bosna i Hercegovina. Ostajem pri pjesničko-psihijatrijskom promatranju tematike te kažem da autor u ovoj knjizi opisuje anamnezu, dijagnozu i okvire terapije koju slobodno možemo nazvati neprikladnom jer dolazi od onih koji se nikad nisu pozabavili anamnezom i poviješću ove zemlje. Nikad nisu ustanovili i nisu željeli vidjeti stvarne probleme i njihove uzroke pa su sukladno svojim interesima propisali okvire koji ne odgovaraju samoj državi niti narodima koji u njoj žive”, kazao je Vukadin.

Po riječima Ivanke Barić, stranice ove knjige prikazuju čistu istinu o BiH, povijesnim odnosima i njezina tri tvorbena naroda i ostalih koji tu žive, posebno od Daytona do listopadskih izbora prošle godine, s naglaskom na ustrajnost i borbu hrvatskog naroda za svoju ustavnu i institucionalnu jednakopravnost.

Na kraju se nazočnima obratio i autor knjige Marko Mamić koji je na slikovit način objašnjavao ključne političke događaje u Bosni i Hercegovini, od ratnih do današnjih dana.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok