• Short title article: 18.rujan

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća palim braniteljima, na središnjem spomen obilježju u Spomen parku u Kupresu, danas je započeo završni svečani program obilježavanja Dana općine Kupres.

Dan općine Kupres, 18. rujan, vezuje se za najstariji sačuvani zapis imena Kupres koji se nalazi u jednom pisanom dokumentu (darovnici), posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, izdanom na Bobovcu 18. rujna 1461. godine.

Vijence  su položili predstavnici HNS-a na čelu s gospođom Lidijom Bradara predsjednicom Vlade FBiH, izaslanstvo Skupštine Hercegbosanske županije na čelu s g. Jozom Ćosićem, izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije; predsjednik Vlade Ivan Vukadin, ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Mario Lovrić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Gordana Nakić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Božo Perić, predstavnici općine Kupres na čelu s načelnikom g. Zdravkom Miočem, te izaslanstva gradova prijatelja, predstavnici političkih stranaka s hrvatskim predznakom i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon polaganja vijenaca uslijedilo je zajedničko opijelo i molitva pred središnjim spomen obilježjem koje je predvodio vlč. Jadranko Kurt, potom obilazak radova na novoj zgradi dječjeg vrtića “Pahuljica” i blagoslov gradilišta.  

Svečanom sjednicom OV Kupres nastavljena je proslava Dana općine, a otvorio ju je mali zbor župe Svete Obitelji Kupres, potom je uslijedila himna Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u izvedbi gđe Nade Bagarić i ŽVS “Ivančice” te minuta šutnje za sve poginule branitelje a dodijeljena su i javna priznanja Općine Kupres.       

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok