• Short title article: Od 21.rujna

Narodno sveučilište Livno je digitaliziralo i moderniziralo kino dvoranu zajedno s još trinaest gradova u  Federaciji BiH putem Javnog poziva koji je raspisala Fondacija za kinematografiju odnosno federalno ministarstvo kulture.

Kako navode iz uprave Narodnog sveučilišta riječ je o kapitalnom projektu čijom realizacijom je u livanjskom kinu postavljen najsuvremeniji kinoprojektor i digitalna oprema za kinoprojekcije.

Realizacija projekta započela je prošle godine i privodi se kraju. Sveučilište će s redovnim digitalnim kinoprojekcijama započeti 21. rujna 2023. Sredstva za nabavu su osigurana iz projekta  od  Fondacija za kinematografiju  FBiH, Ministarstva civilnih poslova BiH,  Ministarstvo znanosti,prosvjete,kulture i športa HBŽ te sveučilište s dijelom vlastitih sredstava.

Grad Livno ovaj projekt pomogao je s oko šezdeset tisuća maraka.

Iz Narodnog sveučilišta navode da je njihova institucija uz podršku Fondacije za kinematografiju član Udruge „Mreža nezavisnih kino prikazivača“ koja će pružiti obuku osoblju, kao i dodatnu edukaciju te provesti potrebne aktivnosti  kako bi se najnoviji filmovi domaće produkcije, koji će imati prioritet u prikazivanju,  našli na listi za prikazivanje u livanjskom kinu kao i najnoviji filmovi svjetske kinematografske produkcije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok