• Short title article: Raseljeni i izbjeglice

U zgradi Vlade u Livnu, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, zajedno s ministrom rada zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Momčilom Bajićem, primio je u radni posjet federalnog ministra raseljenih i izbjeglica Nerina Dizdara.

Ministar Dizdar predstavio je aktualne javne pozive koje provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Istaknute su potrebe mjesnih zajednica za izgradnjom značajnih infrastrukturnih projekata: izgradnja vodovoda, putnih priključaka i projekti od značaja za povratničku zajednicu.

“Naravno da nam podrška Vlade Federacije Bosne i Hercegovine olakšava realizaciju projekata koji su prioritetni u lokalnim zajednicama. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržava projekte u povratničkim mjestima, nastavit ćemo sa zajedničkom implementacijom i podrškom svakom povratniku u našoj županiji”, kazao je Ivan Vukadin, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije.

Sastanku su također nazočili pomoćnik ministra za razvojne projekte, održivost i povratak Nisvet Mujanović, savjetnik Zaim Beriša, te Hana Milak zastupnica u županijskoj skupštini.

Ministar je zahvalio na prijemu te nastavio radni posjet Općini Tomislavgrad, a prije toga je bio u radnom posjetu Gradu Livnu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok